Képekről az álláspont.... pipa!!
Én sokat fotózom, több hölgyről is készítettem portfóliót, habár én is csak a neten előforduló ötletekből merítek. Ennek ellenére hajlamos vagyok az adott hölgyet a kamerán keresztül szebbnek, teltebbnek és csillogóbbnak beállítani, mint amilyen valójában. Nos, ezt nem állítom, hogy ez nem csalás, de mentségemre legyen mondva:
nem teljes hát bőrfelület leprát (bocsánat a kifejezésért) kell "leoprálni" a képről, hanem néhány pattanást, anyagjegyet, árulkodó tetkót. Soha nem állok neki a mellét digitálisan "felvarrni", vagy simítani, fiatalítani a bőrt, átértelmezni a beállítást.
Igyekszem inkább olyan technikákkal operálni, ami nem ilyen beavatkozást igényel, hanem egy kicsit játékosabb (szépia, mélyélesség, háttércsere - persze profin, vízcseppek a megfelelő helyen, csillanások, stb.) - meglepő, de a "keresleti piac" ezekre az effektekre jobban reagál: ahogyan hallom, jobban megszűri a "mélyértelmű" réteget. Aki figyel ezekre az apróságokra, annak nem adsz el egy tükör előtt tetszelgő, retusálatlan, életlen valakit (vagy valamit)... még ha szép is valójában.