Ez nem így van, vagy a fene sem tudja? Nagyon sok dologra nem reagálok, amire régebben igen. Nem vagyok elvarázsolva, de amikor valaki negatívan reagál olyan dolgokra, amiről-akiről nincs tapasztalata, nem ismeri de véleménye van ezekről, arra időnként reagálok. Maradjunk a példánál, Katónéni tulajdonképp tényleg nem ismer, de hallomásra alapozva alkot véleményt és ad tanácsot velem kapcsolatban, na ezt ilyenkor nem értem. Igaz nem vagyunk egyformák, lehet véleményem bárkiről és bármiről, de nem adom más szájába azt, amit nem is tudok. Szeretem körbejárni a dolgokat, megismerni valamennyire a másik embert, mielőtt véleményezném. Főleg ha nem adok rá okot. Katónéni túl sok pofont kapott már az élettől, szinte kihúnyt belőle az esetleges (jó?) felismerésének lehetősége. Bizalmatlan. Van egyszer a fia és saját Maga. Nem is baj ez, sőt komolyan is kell ezt venni, hisz az emberek önzőek és kihasználják a másikat. Nem is szabad gyorsan közel engedni a másikat, mert gyorsan megégheti magát. Meg is történhetett jópárszor, ezért engedi ki sűrűbben a tüskéit. Az ilyen embereknek szélsőségesen száguldanak az érzelmeik, amikbe belekapaszkodnak sokan és kihasználják, elszívják minden energiáját, ha hagyná. Nem hagyja, mert már nem engedi és közben felületesek az érzelmei. Jó példa erre a "mosogatás" említése. Boldog vagyok mert olyat főztem, hogy ízlett mindkettőnknek és a mosogatás eszembe sem jut, mert aki főz az mosogat is! :)
"Most a sütést-főzést gyakorlom, kicsit unom már, mert utána mosogatni kell. Az is az én dolgom."
De miért is a Te dolgod? Amikor azt hisszük, hogy jót cselekszünk gyermekünkkel, akkor rontjuk el. Mert nem vagyunk örök életűek és a késöbbi kapcsolatában is azt hiszi az nem az ő feladata. Természetessé és alappá válnak dolgok amelyeket mi megteszünk, pedig nem azok! Reflexből kicsattannak belőlünk ilyen mondatok, gondolatok ("kicsit unom már, az is az én dolgom")! Figyelnünk kellene ezekre, mert gyermekeinket az Életre kellene nevelnünk! Nem ragozom tovább, talán tapasztaltabb lettem sok tekintetben?! :) Sok dologban keményebb lettem, de közben jobban észreveszem az érzelmi kilengéseket. Próbálom a jót keresni, élvezni az életet amennyire lehetséges...