Behúzott farokkal? :) Jó éjt!
Behúzott farokkal? :) Jó éjt!
Jó éjt, szép álmokat, ma úgy fogok aludni mint a róka! :))
Ha csende, nyugalmat akarsz, a legjobb hely! :) Más nincs, csak munka vele.
Csupán rákerestem a neten. :)
Rendben, sohasem lehet tudni! :)
Úgy keresd, hogy nem látni, a dzsungelt! :) A házról lehet felismerni, benyomta a hó a tetejét, de romantikus. Víz, villany a faluban van, de ez már külterület, át kell menni a patako és balra nézz!
A csendet és a nyugalmat keresem lakhelyül. A nyüzsgést már nem szeretem, de ha arra járok körülnézek.
Ha már ilyen tájékozott vagy, nem veszed meg?
Vagy valami mást teszeget remegve. :)
Somlójnő elhelyezkedése: Somlójenő a Somló- hegytől délnyugatra, a 8 sz. főközlekedési út és a Torna patak mentén fekvő település.
A jelen: Ma a somlói borvidék egyik jelentős bortermelő települése. Somlójenő lélekszáma 325 fő.
A régi iskola ma már lakóházként funkcionál. Iskola, óvoda a szomszédos községben Somlóvásárhelyen működik. A gyerekek busszal járnak át. Jelenleg 47 fő. A településen egy önkormányzati tulajdonú középület van, a művelődési ház, itt működik az orvosi rendelő, valamint a községi könyvtár. Az infrastruktúra a szennyvízcsatorna kivételével megvalósult.
Látnivaló még:
- Jégverem
- a középkori eredetű római katolikus templom
- a község délnyugati határában álló egykori vízimalom épülete
- a Somló délnyugati oldalán a Szent Ilona- kápolna
Kuró elment szunyálni?
Szia!
Hát megjöttél? Van egy eladó dzsungelünk Somlójenőn, 1,5 ha. Nem kell? Van egy omladozó ház rajta, de lakóépületként van nyilvántartva, egy kút, benne egy döglött béka, egy kutyaól és a többi termőföld lenne, de senki se gondozza 100 éve. Tavaly karácsony előtt örököltük. Kilátás a Somló-hegyre, az ami szép benne és közvetlen a 8-as mellett van.
Szakadjatok meg, engem meg itt esz meg a sárgairígység!!! :D
Ami sz.rral kezdődik, azt kimoderálja automatikusan XD Sz.rvas, Szarvas :)))
Ma végigjártam egy csomó települést a környéken. Dörgicse, Óbudavár, Mencshely, Szentantalfa, Pécsely, Tagyon. Megtetszett a környék, Bakony és Balatonfüred. Nézelődök, valami ingatlan ügyben. Ideköltöznék nagyon szívesen.
Már megtörtént :)))
XD
S.arvas akar lenni. :)
Természetesen igen. Szeleste is nagyon szép, tavasszal voltam ott 4-napot. Nyáron megnéztem a Folly arborétumot, Badacsonytomajban. Tiszakürtön és Szarvason sokszor voltam már...Az egyik legnagyobb élményem Abbázia (Opatija) Ferenc József korabeli parkjai és séténya a tengerpaton 12km hosszan, korabeli villákkal és szállodákkal karöltve. 8-éven át nyaraltam itt a családommal, gyermekeimmel szinte fillérekért!
(a háború végén és utána)
Hát ez codálatosz. :)